Ouzo en Tsipouro

In het zonovergoten land van Griekenland, waar de zeebries fluisteringen van mythologie met zich meedraagt, staan twee geesten centraal in het rijke tapijt van Griekse drankjes - Ouzo en Tsipouro. Ga met ons mee op een pittige reis door de oorsprong, de ambachtelijke geheimen en de symfonie van smaken die deze dranken tot een integraal onderdeel van de Griekse gezelligheid maken.

Ouzo: de kunst van anijs onthuld

Oorsprong: Ouzo, geboren aan de zonovergoten kusten van de Egeïsche Zee, is de drank van de goden. Zijn wortels gaan terug naar de kloosters van de berg Athos, waar monniken het voor het eerst distilleerden voor medicinale doeleinden.
Hoe wordt het gemaakt? De magie van Ouzo ligt in het distillatieproces. Een heldere drank, voornamelijk gemaakt van druivenmost of sterke drank, danst met anijs, venkel en andere plantaardige ingrediënten. Het resultaat is een drank die melkachtig wit wordt als hij met water wordt gemengd, een betoverende alchemie die bekend staat als het “ouzo effect”.


Variaties: Ouzo kent, net als een maestro die een symfonie componeert, variaties tussen regio’s en distilleerderijen. Sommige zijn meer anijsachtig, terwijl andere subtiele kruidige noten hebben. Populaire merken zijn Barbayanni, Ouzo 12 en Plomari.
Hoe geniet je ervan? Ouzo is meer dan een drankje; het is een ervaring. Giet het over ijs of meng het met koud water en zie de transformatie. Combineer het met mezedes (voorgerechten) zoals olijven, feta en gegrilde octopus voor een typisch Grieks feestmaal.

Tsipouro: Het Elixir van Dionysos

Oorsprong: Tsipouro, een gedistilleerde drank die de tradities van de druiventeelt weerspiegelt, vindt zijn oorsprong in de wijngaarden van Thessalië. Aanvankelijk was het een bijproduct van de wijnbouw, maar het ontwikkelde zich tot een drankje dat in heel Griekenland werd gekoesterd.
Hoe wordt het gemaakt? Tsipouro wordt gemaakt van de afvallen die overblijven na het persen van de wijn en ondergaat een dubbel distillatieproces. Het resultaat is een robuuste en heldere drank die de essentie van de Griekse wijngaarden vastlegt.


Variaties: Tsipouro is verkrijgbaar in verschillende varianten, van ongerijpte tot vatgerijpte varianten. Sommige ambachtelijke distilleerderijen infuseren het met kruiden, waardoor aromatische versies ontstaan die de proefervaring verbeteren.
Hoe te genieten: Omarm de gezelligheid van Tsipouro door het puur te drinken, zodat de warmte zich kan ontvouwen. Combineer het met een meze-schotel met vleeswaren, kazen en ingemaakte groenten voor een feest dat Dionysus zou goedkeuren.
Het Griekse ritueel: Meze en geanimeerde gesprekken
In Griekenland is het genot van Ouzo en Tsipouro onlosmakelijk verbonden met het meze-ritueel. Stel je een zonovergoten taverna voor met uitzicht op de Egeïsche Zee, waar vrienden samenkomen om te lachen, geanimeerde gesprekken te voeren en verrukkelijke mezedes te delen.

Conclusie: Verhoog uw momenten met Griekse dranken

Laat elke slok op deze reis door de wereld van Ouzo en Tsipouro een viering zijn van Grieks vakmanschap en gezelligheid. Nu kun je deze tijdloze gedistilleerde dranken op tafel zetten via onze Griekse webshop. Verhoog je momenten, proost op traditie en geniet van de symfonie van Griekse smaken.
Bestel nu en ervaar de Griekse drank. Opa!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id="5035"]

Koelbox

Je hebt een product in je winkelmandje dat gekoeld getransporteerd moet worden. 

Wij raden je aan om een koelbox bij je bestelling te voegen, zodat de producten in een betere conditie bij u aan komen.

Koelbox

€3,75 Incl. BTW.