Feta

Gerijpt (2)

In wei (17)

Vacuüm (6)

Toont alle 25 resultaten

Minos feta, 200 gr

Op voorraad

3.85 (incl. BTW)

Vassilitsa feta in wei, 1 kg

Op voorraad

17.90 (incl. BTW)

Vassilitsa feta, 200 gr

Op voorraad

4.15 (incl. BTW)

Dodoni feta in wei, 1 kg

Op voorraad

19.50 (incl. BTW)

Arkadia feta PDO, 400 gr

Op voorraad

8.40 (incl. BTW)

Dodoni feta, 200 gr

Op voorraad

4.55 (incl. BTW)

Dodoni feta in wei, 400 gr

Op voorraad

9.65 (incl. BTW)

Arkadia bio feta PDO, 950 gr

Op voorraad

17.50 (incl. BTW)

Arkadia feta PDO, 200 gr

Op voorraad

4.10 (incl. BTW)

Arkadia feta PDO, 950 gr

Op voorraad

16.50 (incl. BTW)

Dodoni feta geitenmelk, 200 gr

Uitverkocht

4.20 (incl. BTW)

Vassilitsa bio feta in wei, 1 kg

Uitverkocht

19.15 (incl. BTW)

Vassilitsa bio feta, 200 gr

Uitverkocht

3.99 (incl. BTW)

Wat is feta kaas

Feta is veruit de bekendste kaas uit Griekenland, vooral bekend van de Griekse salade waar traditiegetrouw een plak feta op wordt gelegd met olijfolie en oregano. De feta kan worden herkent aan zijn witte kleur en brokkelige structuur. Feta wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk, en mag enkel de naam ‘Feta’ dragen als het in Griekenland is geproduceerd en als het uit minstens 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk bestaat welke ook uit Griekenland afkomstig moet zijn. Een soort gelijke kaas wordt ook wel witte kaas genoemd maar dit is dus niet de ‘echte’ feta. In ons assortiment vind je vele verschillende soorten feta. De normale feta, de biologische feta en de feta van geitenmelk zijn de meest populaire soorten. Het merk Vassilitsa maakt een van de lekkerste Feta’s van Griekenland. Naast de bekende soorten feta hebben wij ook een aantal speciale soorten beschikbaar voor de echte liefhebber. Anthotiro is een zeer jonge feta zonder zout. De feta van Arvaniti is houtgerijpt en heeft een nog intensere smaak. Sfella is de oerfeta van vroeger, deze feta is compacter er zouter van smaak.

Hoe wordt feta gemaakt

Feta wordt gemaakt van verse melk die gestremd wordt bij een temperatuur van ongeveer 35 graden Celsius. De feta wordt daarna verbrokkeld en in houten vormen gedaan, waar het 24 uur kan rusten. Na een rijpingsproces van minstens 2 maanden wordt de kaas in rechthoekige stukken gesneden en met zout bestrooit. Vervolgens wordt de feta in kleine vacuümverpakkingen verpakt. Grote verpakkingen worden vaak in blikken in wei verpakt, zodat de feta op die manier verder kan rijpen.

Hoe kan je feta gebruiken?

Feta wordt vaak op verschillende manier gebruikt in de Griekse keuken. Denk bijvoorbeeld aan de Griekse salade of bijvoorbeeld een gevulde bifteki. De Grieken eten feta als lunch met een pitabroodje, olijfolie en een tomaat: een simpele maar heerlijkle en gezonde lunch. Feta is ook te gebruiken in vele warme gerechten zoals de fetapasta, gevulde keftedakia (gehaktballetjes), stoofrechten en ovengerechten.