Over ons

Met liefde gemaakt en met zorg geselecteerd, voor fijnproevers en levensgenieters.

Proef Griekenland bij u thuis.

Een schaal met verse tzatziki of gevulde wijnbladeren op uw tafel, besprenkeld met fluweel zachte olie., Olijven, tomaten, en sinaasappels waar de Griekse zon in zit. Zachte en pittige kazen van schapen- en geitenmelk. Traditioneel gebakken zoetigheden. De warme hand van de trotse kok.

Vijfendertig jaar geleden kwam ik, Ilias Kotsiris uit Griekenland naar Nederland, maar de smaken van Griekenland heb ik nooit achtergelaten. Ik ging er naar op zoek, maar vond ze niet. De beste producten uit mijn vaderland waren in Nederland onbekend. Inmiddels importeren wij al meer dan twintig jaar Griekse levensmiddelen en delicatessen. Wij zijn familie Kotsiris en samen brengen wij de échte smaken van Griekenland naar uw eettafel.

Alle producten in deze webshop komen van leveranciers die wij persoonlijk kennen. Meestal zijn dat kleinschalige familiebedrijven, die op traditionele wijze werken met recepten die al generaties lang in de familie zijn. Vele producten worden door ons persoonlijk gemaakt en verpakt. De olijven marineren wij zelf. De olijfolie uit onze familieboomgaard wordt door ons gebotteld. Al onze producten zijn gemaakt met respect voor de omgeving waar ze vandaan komen Zo proeft u waar het echt om gaat.

Familie Kotsiris

De Smaken van Griekenland is een familiebedrijf dat Griekse levensmiddelen importeert en distributeert op de Nederlandse markt. Restaurants, delicatesse winkels, supermarkten en speciaal zaken zijn onze afnemers. Onze webshop bedient de particuliere klant.

Onze Missie

Wij willen Nederland laten proeven wat ons mooie land op culinair gebied te bieden heeft. Door te werken met veelal kleinschalige familiebedrijven ondersteunen we de lokale economie in Griekenland, en dragen bij aan het behoud van tradities en familierecepten. Samen brengen we de echte smaken van Griekenland naar uw eettafel.

Onze Kernwaarden

Kwaliteit

De kennis en kunde in de kleinschalige landbouw, olijventeelt, en culinaire tradities zijn binnen onze familie van generatie op generatie doorgegeven. Goed en lekker eten zit in onze genen. Met meer dan 25 jaar ervaring in de horeca, en 20 jaar ervaring in de import en export van levensmiddelen weten we precies wat doen.

Persoonlijk

In ons familiebedrijf doen wij alles zelf – persoonlijke aandacht en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn altijd bereikbaar en de lijntjes zijn kort, naar onze klanten en onze leveranciers. Met onze persoonlijke service nemen we je mee in de verhalen achter de smaken van Griekenland. Wij combineren Griekse passie en Nederlandse stiptheid. Alleen het lekkerste is goed genoeg, en afspraak is afspraak.

Duurzaamheid

Wij werken samen met Griekse (familie)bedrijven die bij het vervaardigen van hun product mens, natuur en omgeving respecteren. Geen of zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en kunstmatige meststoffen. Zuinig met water en energie. Eerlijke behandeling en beloning van personeel. U betaalt een eerlijke prijs, zodat wij onze producenten ook een eerlijke prijs kunnen betalen.

Wij verkopen verse en seizoensgebonden producten. Deze producten komen naar Nederland met moderne en zuinige vrachtwagens. Vanuit onze familiewaarden bieden wij ook kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Met liefde

Alles wat we doen, doen we met hart en ziel. Van het produceren van onze eigen olijfolie tot het selecteren van producten. Wij reizen door heel Griekenland om kennis te maken met onze producenten, en om zelf te kunnen zien en proeven dat zij op een verantwoordelijke manier werken. Wij zijn continue op zoek naar authentieke verhalen en mensen die met liefde hun product maken. Op deze manier kunnen wij voor de volle 100% achter ons assortiment staan.

Maak kennis met De Smaken van Griekenland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id="5035"]

Koelbox

Je hebt een product in je winkelmandje dat gekoeld getransporteerd moet worden. 

Wij raden je aan om een koelbox bij je bestelling te voegen, zodat de producten in een betere conditie bij u aan komen.

Koelbox

€3,75 Incl. BTW.