Onze 15 beste Griekse wijnen voor 2023

Terwijl het jaar zijn hoofdstukken ontvouwt, zijn we verheugd om het hoogtepunt van onze wijnreis te presenteren - de 15 Beste Wijnen voor 2023. Deze uitgelezen selectie is niet alleen het resultaat van de mening van experts; het is een bewijs van de passie van ons team, de veeleisende smaakpapillen van onze klanten en het levendige tapijt dat geweven is tijdens openbare proeverijen en wijnbeurzen. Elke fles, zorgvuldig gekozen, is een uitnodiging om te genieten van de rijke verhalen van de Griekse wijnbouw. Laten we zonder verder oponthoud de verhalen in elke fles ontkurken.

1. Alpha Estate Malagouzia, 750 ml

Link: Alpha Estate Malagouzia

Onze selectie begint met de Alpha Estate Malagouzia, een viering van de finesse van de Malagouzia druif. Deze witte wijn is een dans van bloemen en citrus, een perfecte metgezel voor feestelijke bijeenkomsten en intieme vieringen.

2. Ktima Alpha Estate – Axia Rood

Link: Ktima Alpha Estate – Axia Rood

Axia Red, een creatie van Ktima Alpha Estate, is een rode blend die lonkt met lagen donker fruit en een vleugje specerijen. Het is de belichaming van het Griekse terroir, gebotteld voor momenten van vreugde.

3. Lantides Ergo Nemea Rood

Link: Lantides Ergo Nemea Rood

De Lantides Ergo Nemea Red komt uit de iconische Nemea regio en is een robuuste rode wijn met het levendige karakter van Agiorgitiko druiven. Ideaal voor stevige winterfeesten.

4. Lantides Little Ark Rood

Link: Lantides Kleine Ark Rood

Little Ark Red, nog zo’n pareltje van Lantides, getuigt van precisiewijnmaken. Met een harmonieuze mix van fruit en subtiel eikenhout is het een reis in elke slok.

5. Ktima Alpha Estate – Xinomavro Reserve Vieilles Vignes

Link: Ktima Alpha Estate – Xinomavro Reserve Vieilles Vignes

Deze Xinomavro Reserve, gemaakt van oude wijnstokken, is een meesterwerk van Ktima Alpha Estate. Het ontvouwt zich met lagen van complexiteit – een echte collector’s choice.

6. Nestor Fileri Wit

Link: Nestor Fileri Wit

Nestor Fileri White is een symfonie van inheemse Griekse variëteiten. Met zijn knapperige zuren en bloemige aroma’s is het een verfrissende keuze voor momenten van puur genot.

7. Tselepos Mantinia

Link: Tselepos Mantinia

Tselepos Mantinia, een witte wijn uit de Peloponnesos, is een openbaring van Moschofilero-druiven. Zijn aromatische profiel en levendige karakter maken het een veelzijdig genot.

8. Ktima Alpha Estate – Rose Xinomavro hedgehog

Link: Ktima Alpha Estate – rosé Xinomavro hedgehog

De Rose Xinomavro Hedgehog van Ktima Alpha Estate is een roze getinte poëzie. Met zijn droge en levendige karakter is het een toast op vreugdevolle gelegenheden.

9. Papaioannou Old vines

Link: Papaioannou Old vines

Old Vines van Papaioannou is een rode wijn die spreekt van de omarming door de tijd. Gerijpt tot in de perfectie, onthult het een rijk tapijt van smaken – een echte keuze voor kenners.

10. Nestor Pylós Chardonnay

Link: Nestor Pylós Chardonnay

Pylós Chardonnay, een creatie van Nestor, is een witte wijn die elegantie koppelt aan diepte. Zijn boterige textuur en tropische tonen maken het een heerlijke keuze.

11. Lantidis Cuvee rood

Link: Lantidis Cuvee Rood

Cuvee Red van Lantidis is een rode blend die de kunst van het mengen illustreert. Met zijn fluweelzachte textuur en complexe smaakprofiel is het een luxueuze keuze.

12. Papaioannou Assyrtiko gerijpt

Link: Papaioannou Assyrtiko

Papaioannou Assyrtiko, een witte wijn van de vulkanische bodem van Santorini, vat de essentie van de Egeïsche Zee. Zijn minerale karakter en citrusachtige frisheid zijn een eerbetoon aan de bries van het eiland.

13. Papaioannou Cava Cabernet Sauvignon

Link: Papaioannou Cava Cabernet Sauvignon

De Cava Cabernet Sauvignon van Papaioannou is een rode mousserende wijn die de verwachtingen tart. Met zijn bruisende en krachtige fruitigheid is het een feest in elke bel.

14. Papaioannou Terroir

Link: Papaioannou Terroir

Terroir van Papaioannou is een rode wijn die het verhaal van het land weerspiegelt. Met zijn diepe complexiteit en goed geïntegreerde tannines is het een ware weerspiegeling van het Griekse meesterschap in wijnmaken.

15. Tselepos Santorini

Link: Tselepos Santorini

Onze selectie eindigt met Tselepos Santorini, een witte wijn die de essentie van het eiland weerspiegelt. Met zijn knisperende zuren en vulkanische mineraliteit is het een reis naar de zonovergoten Egeïsche Zee.

In elke fles presenteren we niet zomaar een wijn, maar een uitnodiging om te genieten van het vakmanschap, de traditie en de innovatie die verweven zijn in het weefsel van de Griekse wijnbouw. Deze wijnen, zorgvuldig gekozen omwille van hun uitzonderlijke kwaliteit, zijn niet zomaar dranken; het zijn begeleiders van vreugdevolle momenten, prachtige geschenken voor je geliefden en de perfecte begeleiding van je winterfeesten. Terwijl je deze collectie verkent, nodigen we je uit om de verhalen in elke fles te ontdekken en het glas te heffen op de elegantie van Griekse wijnen. Proost op een jaar vol heerlijke slokjes en onvergetelijke herinneringen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id="5035"]

Koelbox

Je hebt een product in je winkelmandje dat gekoeld getransporteerd moet worden. 

Wij raden je aan om een koelbox bij je bestelling te voegen, zodat de producten in een betere conditie bij u aan komen.

Koelbox

€3,75 Incl. BTW.