Grieks drinken

Ontdek Wijnmakerij Tselepos

Een erfenis van passie en toewijding

In het hart van Tselepos Winery ligt een diepgewortelde passie voor wijn maken die generaties overspant. Geïnspireerd door het agrarische erfgoed van zijn familie en een diepe liefde voor het land, begon Yiannis Tselepos aan een zoektocht om wijnen te creëren die het unieke terroir van de Peloponnesos weerspiegelen. Geleid door principes van duurzaamheid en respect voor de natuur, is Tselepos Winery trouw gebleven aan zijn oprichtingsethos en produceert het wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en karakter.

Het terroir van de Peloponnesos

Gelegen in het hart van de Peloponnesos, profiteert Tselepos Winery van een divers microklimaat en een rijke schakering aan bodems, ideaal voor het verbouwen van een breed scala aan druivensoorten. Van de zonovergoten hellingen van de Mantinia regio, waar de inheemse Moschofilero druif goed gedijt, tot de vruchtbare vlaktes van Nemea, de thuisbasis van de edele Agiorgitiko druif, elke wijngaard site geeft zijn eigen unieke stempel op de wijnen van Tselepos.

Vakmanschap in de kelder

In de kelders van Tselepos Winery komen traditie en innovatie samen om wijnen met een ongeëvenaarde diepte en complexiteit te creëren. Het wijnbouwteam van Tselepos maakt gebruik van een mix van aloude technieken en ultramoderne technologie om elke wijn zorgvuldig samen te stellen, zodat de ware expressie van het fruit naar voren komt. Van frisse en aromatische witte wijnen tot robuuste en volle rode wijnen, elke fles draagt de handtekening van Tselepos’ onwrikbare toewijding aan kwaliteit.

Gerijpt op amforen

Laoudia wijn van Tselepos Winery is een bewijs van de toewijding van het wijnhuis aan kwaliteit en innovatie. Laoudia is een unieke en onderscheidende witte wijn gemaakt van de inheemse Assyrtiko druivensoort, die wordt verbouwd in Santorini. Laoudia is vernoemd naar de oude stad Laoudia, die bekend stond om zijn wijngaarden en wijnbouwtraditie, en is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het erfgoed van de Griekse wijnbouw.

Het gebruik van amfora’s voor de rijping geeft de wijn specifieke kenmerken, wat bijdraagt aan zijn unieke smaakprofiel en textuur. In tegenstelling tot traditionele eikenhouten vaten, die smaken van vanille en specerijen kunnen geven, zorgen amfora’s van klei voor zachte oxygenatie en micro-oxygenatie, waardoor de frisheid en zuiverheid van de fruitsmaken behouden blijven. Dit resulteert in een wijn die levendig, aromatisch en karaktervol is, met een uitgesproken gevoel van plaats.

Het portfolio verkennen

Het portfolio van Tselepos Winery is een bewijs van de diversiteit en rijkdom van de Griekse wijnbouw. Of je nu geniet van de delicate bloemige noten van de Mantinia Moschofilero, de fluweelzachte textuur van de Nemea Agiorgitiko proeft, of proost op speciale momenten met de sprankelende schittering van de Amalia Brut, elke wijn nodigt je uit op een ontdekkingsreis. Met een scala aan variëteiten en stijlen voor elke smaak, biedt Tselepos echt iets speciaals voor wijnliefhebbers over de hele wereld.

Waar traditie en gastvrijheid elkaar ontmoeten

Bezoekers van Tselepos Winery worden verwelkomd met open armen en een warm Grieks welkom, terwijl ze op reis gaan om de geheimen van het Griekse wijnmaken te ontdekken. Rondleidingen door de wijngaarden en kelders bieden een blik achter de schermen van het wijnmaakproces, terwijl proeverijen van de geprezen wijnen van het wijnhuis de mogelijkheid bieden om de essentie van de Peloponnesos in elk glas te ervaren. Of je nu een doorgewinterde wijnliefhebber bent of een nieuwsgierige beginner, een bezoek aan Tselepos Winery belooft een onvergetelijke ervaring.

Tot slot: Hef het glas op Griekse uitmuntendheid

Als we het glas heffen op Tselepos Winery, vieren we niet alleen de wijnen, maar ook de geest van innovatie, vakmanschap en passie die de Griekse wijnbouw definieert. Met een erfenis geworteld in traditie en een visie voor de toekomst, blijft Tselepos de standaard zetten voor uitmuntendheid!