Papaioannou Terrior, 750 ml

39.75 (incl. BTW)

Op voorraad

  • Klanten geven ons een 4,9/5,0
  • Gegarandeerd de beste kwaliteit
  • Voor 08:00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending vanaf €150 in Nederland

Veilig en vertrouwd betalen met:iDEAL

Omschrijving

Papaioannou Terrior is wellicht de beste Nemea uit Griekenland, absolute topklasse. Voor wijnkenners en levensgenieters.

Deze wijn wordt gekenmerkt door een complexe smaak van rood fruit, kruiden, nootmuskaat, chocolade en vanille. De smaak is vol en evenwichtig. De wijn rijpt 2 jaar in nieuwe eikenhouten vaten en rijpt nog een jaar op fles. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden groeien op een bijzondere plek. De grond waar deze wijnstokken op groeien hebben een zeer unieke samenstelling. Dit maakt deze wijn zo speciaal. De wijn kan nog tien jaar of langer bewaard worden. 100% agiorgitiko.

Goed te combineren met:

Past perfect bij rood vlees en wild met pittige sauzen.

Onderscheidingen:
  • Gold Medal, Berlin 2019
  • Gold Medal, Challenge du Vin 2019
  • Great gold medal, Bruxelles 2008
Over de familie Papaioannou:

Thanasis Papaioannou is een van de eerste producenten die het idee begreep en promootte dat wijn zijn unieke kenmerken moet behouden. Deze kenmerken komen voort uit de druivensoort, de ligging van de wijngaarden en de procedures die de wijnmaker volgt omwille van een biologisch evenwicht. De familie heeft wijngaarden in privébezit op verschillende locaties in Nemea en de gekozen druivensoorten worden verbouwd met als doel ultieme harmonie met het ecosysteem te bereiken.

Dhr. Papaioannou’s zoon, George, een chemicus-oenoloog, zet de traditie voort en is net zo creatief actief in zijn eigen wijngaarden als in de moderne wijnmakerij van het oude Nemea. Het doel van beide individuen is de voortdurende verbetering van de geproduceerde wijnen, het handhaven van hoge normen van hygiëne en biologische kenmerken, evenals het experimenteren met nieuwe soorten wijnen. De grootte van de wijngaard is 57 hectare. De verschillende wijngaardpercelen in gebieden van de zone, die worden gekenmerkt door verschillen in het ecosysteem en de leeftijd van de wijnstokken, leiden tot een multidynamisch resultaat.

De kwaliteit van het resultaat wordt versterkt door de juiste selectie van een bevredigend aantal variëteiten en de grondige kennis van de pioniers over alles wat met de wijngaard en de teelt ervan te maken heeft. De familie Papaioannou staat daarom ook bekend als de beste wijnmaker van Nemea!

Alcohol:

14%

Druifsoort

Agiorgitiko

Jaar

2014

Medaille

Berliner Wein Trophy Gold

,

Challenge International Du Vin Gold

Voedingswaarden
Geen gegevens bekend
Ingrediënten
Geen gegevens bekend
Herkomst
Griekenland