Ouzo cake, cake met ouzo en pistachenootjes

Aan de slag!

Benodigdheden:
  • 250 gr. boter op kamertemperatuur
  • 250 gr. kristal suiker
  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 50 gr. pistachenootjes
  • 1 theelepel anijszaadjes
  • 1 borrelglas Ouzo
  • eventueel poedersuiker
Bereiding:
  1. Oven voorverwarmen op 170 graden.
  2. De boter en de suiker mengen met de mixer in een beslagkom.
  3. Eén voor één de eieren er doorheen roeren.
  4. Vervolgens de bloem in meerdere delen toevoegen.
  5. Als het beslag klaar is voeg je de anijszaadjes, pistachenootjes en de Ouzo toe.
  6. Beslag in een ingevette cakevorm gieten.
  7. 60 minuten bakken.
  8. Als je er van houdt nadien bestrooien met poedersuiker.

Benodigde ingrediënten

Omega poedersuiker, 400 gr

Op voorraad

1.65 (incl. BTW)

Thalassa anijs heel, 30 gr

Op voorraad

3.15 (incl. BTW)

Pilavas ouzo, 700 ml

Op voorraad

16.50 (incl. BTW)