Kotopoulo kokinisto, kip in tomatensaus

Aan de slag!

Dit gerecht kunt u ook maken met rund- of lamsvlees.

Benodigdheden:
  • 1 hele kip in stukjes
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 2 eetlepel tomaten puree
  • 1 gesnipperde ui
  • 700 ml water
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Snufje kaneel, kruidnagel en / of  bachari
  • Klein beetje vers geraspte nootmuskaat
Bereiding:
  1. Kruid de kip met zout en peper en bak ze in olijfolie rondom bruin.
  2. In een braadpan verhit je olijfolie en fruit de ui, doe de tomaten puree erbij en bak het 1 minuut mee. Voeg de pomodoro passato en eventueel een aantal geraspte rijpe tomaten ( zonder vel ) samen met 700 ml water toe. Voeg alle specerijen toe en breng de saus aan de kook. Voeg de kip toe en stoof het ongeveer 1 uur laag vuur, tot het gaar is en een beetje uit elkaar valt.
  3. Tijdens het kookproces regelmatig roeren.
  4. Server bij dit gerecht pasta, rijst of in de winter aardappelpuree. Een Cuvee Lantides rode wijn past uitstekend bij dit gerecht.

Benodigde ingrediënten

Kalas zeezout, 400 gr

Op voorraad

1.20 (incl. BTW)

Kyknos tomatenpuree, 410 gr

Op voorraad

2.35 (incl. BTW)

Lantidis Cuvee rood, 750 ml

Op voorraad

17.70 (incl. BTW)
Medaille Foto
Vol | 2017 | Nemea | Agiorgitiko, Cabernet sauvignon, Merlot