Papaioannou ecumenikos, 750 ml
€31.45 (incl. BTW)
2 op voorraad
Papaioannou Ecumenikos is een zeer bijzondere biologische dessertwijn van absolute topklasse. Voor levensgenieters en wijnkenners.
2 op voorraad
- Klanten geven ons een 4,9/5,0
- Gegarandeerd de beste kwaliteit
- Voor 08:00 besteld, morgen in huis!
- Gratis verzending vanaf €150 in Nederland
Veilig en vertrouwd betalen met:
Eigenschappen
Lekker bij |
Kaas |
---|---|
Smaakprofiel |
Zoet |
Regio |
Nemea |
Druifsoort |
Agiorgitiko |
Jaar |
2010 |
Omschrijving
Papaioannou Ecumenikos is een zeer bijzondere biologische dessertwijn van absolute topklasse. Voor levensgenieters en wijnkenners.
Een complex aroma van rood fruit, honing, chocolade, droge noten, ceder, vanille en specerijen kenmerken deze wijn. Het is een rode zoete dessertwijn gemaakt van 100% agiorgitiko druiven. De druiven worden geplukt van een speciaal geselecteerd gebied met de oudste wijnstokken. De wijn rijpt 44 maanden in eikenhouten vaten en nog 3 jaar in de fles. De wijn kan nog een decennia of meer door rijpen. Een zeer exclusieve dessertwijn die bij de topklasse van Griekenland hoort.
Goed te combineren met:
Past perfect bij desserts, zoetigheden, baklava, ravani en chocolade.
Onderscheidingen:
- Gold Medal Asia Wine Trophy 2019
Over de familie Papaioannou:
Thanasis Papaioannou is een van de eerste producenten die het idee begreep en promootte dat wijn zijn unieke kenmerken moet behouden. Deze kenmerken komen voort uit de druivensoort, de ligging van de wijngaarden en de procedures die de wijnmaker volgt omwille van een biologisch evenwicht. De familie heeft wijngaarden in privébezit op verschillende locaties in Nemea en de gekozen druivensoorten worden verbouwd met als doel ultieme harmonie met het ecosysteem te bereiken.
Dhr. Papaioannou’s zoon, George, een chemicus-oenoloog, zet de traditie voort en is net zo creatief actief in zijn eigen wijngaarden als in de moderne wijnmakerij van het oude Nemea. Het doel van beide individuen is de voortdurende verbetering van de geproduceerde wijnen, het handhaven van hoge normen van hygiëne en biologische kenmerken, evenals het experimenteren met nieuwe soorten wijnen. De grootte van de wijngaard is 57 hectare. De verschillende wijngaardpercelen in gebieden van de zone, die worden gekenmerkt door verschillen in het ecosysteem en de leeftijd van de wijnstokken, leiden tot een multidynamisch resultaat.
De kwaliteit van het resultaat wordt versterkt door de juiste selectie van een bevredigend aantal variëteiten en de grondige kennis van de pioniers over alles wat met de wijngaard en de teelt ervan te maken heeft. De familie Papaioannou staat daarom ook bekend als de beste wijnmaker van Nemea!
Alcohol:
16%