Tselepos Amalia Vintage, 750 ml

22.70 (incl. BTW)

1 op voorraad

1 op voorraad

  • Klanten geven ons een 4,9/5,0
  • Gegarandeerd de beste kwaliteit
  • Voor 08:00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending vanaf €150 in Nederland

Veilig en vertrouwd betalen met:iDEAL

Eigenschappen

Merk

Tselepos

Regio

Mantineia

Lekker bij

Vis

Smaakprofiel

Fris

Druifsoort

Moschofilero

Jaar

2018

Omschrijving

Na vele vragen hebben we de mousserende wijnen van Tselepos aan ons assortiment toegevoegd. Vroege oogst van de beste kwaliteitsdruiven tijdens de beste wijnjaren. De traditionele methode wordt toegepast met een tweede gisting in de fles onder gecontroleerde omstandigheden, waarbij de wijn ongeveer 2 jaar in contact blijft met zijn droesem. Na riddling en disgorgement is de toevoeging van liquer d’expedition de laatste stap van de vinificatie voor het bottelen. Een complexe mousserende wijn, met een lichte citroengouden kleur en een intense sliert fijne en persistente bubbels. Aroma’s van citrusbloemen in combinatie met uitgesproken biscuit, brioche-achtige tonen en een rijke, verfrissende smaak met evenwichtige zuren die wordt gevolgd door een lange afdronk. Een premium mousserende wijn die na verloop van tijd kan verouderen. 100% Moschofilero.

Goed te combineren met:

Schelpdieren, kaviaar, viskuit, rijpe kaas.

Regio:

Beschermde oorsprongsbenaming Mantinia

Methode Traditionnelle

Yiannis Tselepos, die zijn rijke ervaring uit Frankrijk meedraagt, heeft met succes getracht een mousserende wijn van Moschofilero volgens de traditionele methode te vinifiëren, waarmee hij de weg heeft geëffend voor de productie van andere mousserende wijnen van inheemse rassen. De traditionele methode onderscheidt zich van andere methoden voor het maken van mousserende wijn, omdat het wijnen oplevert met geïntegreerde bubbels van betere kwaliteit, een complexer karakter en meer rijpingspotentieel. Het domein, met een lange traditie in de productie van mousserende wijn, biedt een reeks etiketten met verschillende rijpingsperiodes “op de wijnmoer” in de fles, met als doel de onderscheidende kenmerken van de inheemse variëteiten in de uiteindelijke mousserende wijn te behouden en te bevorderen.

  1. Eerste gisting – De eerste gisting resulteert in een basiswijn met veel zuur en weinig alcohol.
  2. Tirage – Een mengsel van suiker, wijn en gist (Liqueur de Tirage) wordt aan de barwijn toegevoegd.
  3. Tweede gisting – De tweede gisting produceert CO2, waardoor de wijn gaat bruisen. De wijn blijft in de fles om te rijpen in contact met de dode gistcellen.
  4. Rillen – De flessen worden dagelijks omgekeerd en gedraaid om de droesem (dode gist) langzaam naar de hals van de fles te verplaatsen.
  5. Invriezen – De droesem in de hals van de fles wordt ingevroren in een gekoelde pekel, wat resulteert in een leesbaar ijsblok.
  6. Afgieten – Wanneer de fles rechtop wordt gezet en de dop wordt verwijderd, wordt het bevroren droesemblok door de druk in de fles uitgestoten.
  7. Dosering, kurken, etikettering – De dosering (Liqueur d’Expedition) wordt toegevoegd en de fles wordt gekurkt. Over de kurk wordt een draadkorf aangebracht om hem onder druk op zijn plaats te houden en het etiket wordt aangebracht. De wijn is klaar om van te genieten.
Alcohol:

12%

Voedingswaarden
Geen gegevens bekend
Ingrediënten
Geen gegevens bekend
Herkomst
Griekenland