Papaioannou agiorgitiko 2019, 750 ml
€12.99 (incl. BTW)
309 op voorraad
Deze prachtige Papaioannou agiorgitiko wordt gekenmerkt door een complex en rijk aroma van rood fruit, boter en karamel. De smaak is evenwichtig en rijk aan tannines. Het is een agiorgitiko van zeer hoge klasse die zich meerdere malen heeft onderscheiden op vele concoursen.
309 op voorraad
- Klanten geven ons een 4,9/5,0
- Gegarandeerd de beste kwaliteit
- Voor 08:00 besteld, morgen in huis!
- Gratis verzending vanaf €150 in Nederland
Veilig en vertrouwd betalen met:
Eigenschappen
Regio |
Nemea |
---|---|
Lekker bij |
Rood vlees |
Smaakprofiel |
Vol |
Druifsoort |
Agiorgitiko |
Jaar |
2019 |
Medaille |
Asia Wine Trophy Gold Medal ,Berliner Wein Trophy Gold ,Mundus Vini Gold Medal ,Thessaloniki Wine Competition Gold Medal |
Omschrijving
Deze prachtige Papaioannou agiorgitiko wordt gekenmerkt door een complex en rijk aroma van rood fruit, boter en karamel. De smaak is evenwichtig en rijk aan tannines. Deze agiorgitiko rijpt een jaar in eikenhouten vaten en rijpt nog zes maanden op fles. Daarna kan hij nog tien jaar worden gerijpt in de fles. Het is een agiorgitiko van zeer hoge klasse die zich meerdere malen heeft onderscheiden op vele concoursen.
Goed te combineren met:
Perfect bij rijk rood vlees, gele kazen en wild.
Onderscheidingen:
- Gold Medal – Vienna 2021
- Gold Medal – Vienna 2017
- Gold Medal – Asia 2017
- Gold Medal – Mundus Vini 2017
- Gold Medal – Berliner Wein Trophy 2017
- Gold Medal – Asia Wine Trophy 2017
- Gold Medal – Thessaloniki 2009
- Gold Medal – Vienna 2010
- Gold Medal- Vienna 2011
Over de familie Papaioannou:
Thanasis Papaioannou is een van de eerste producenten die het idee begreep en promootte dat wijn zijn unieke kenmerken moet behouden. Deze kenmerken komen voort uit de druivensoort, de ligging van de wijngaarden en de procedures die de wijnmaker volgt omwille van een biologisch evenwicht. De familie heeft wijngaarden in privébezit op verschillende locaties in Nemea en de gekozen druivensoorten worden verbouwd met als doel ultieme harmonie met het ecosysteem te bereiken.
Dhr. Papaioannou’s zoon, George, een chemicus-oenoloog, zet de traditie voort en is net zo creatief actief in zijn eigen wijngaarden als in de moderne wijnmakerij van het oude Nemea. Het doel van beide individuen is de voortdurende verbetering van de geproduceerde wijnen, het handhaven van hoge normen van hygiëne en biologische kenmerken, evenals het experimenteren met nieuwe soorten wijnen. De grootte van de wijngaard is 57 hectare. De verschillende wijngaardpercelen in gebieden van de zone, die worden gekenmerkt door verschillen in het ecosysteem en de leeftijd van de wijnstokken, leiden tot een multidynamisch resultaat.
De kwaliteit van het resultaat wordt versterkt door de juiste selectie van een bevredigend aantal variëteiten en de grondige kennis van de pioniers over alles wat met de wijngaard en de teelt ervan te maken heeft. De familie Papaioannou staat daarom ook bekend als de beste wijnmaker van Nemea!
Alcohol:
14%