Naast de populairste en meest bekende Griekse kazen zoals Feta, Manouri en Graviera hebben wij ook een aantal bijzondere Griekse kazen in ons assortiment voor de echte liefhebber en kenner.
Metsovone is half-hard en gerookt. Het is één van de speciale regionale kazen die beschermd is als product met een oorsprongsbenaming (BOB). Het is een van de weinige koemelkkazen met het PDO kenmerk in Griekenland. De Metsovone is gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde koemelk. Nadat de kaas is gemaakt wordt het in grote repen gesneden en in kokend water gedompeld. Zo wordt de kaas uitgerekt totdat het een soepele structuur heeft die glanst. De kaas wordt uit het kokende water gehaald en vervolgens gekneed en in grote worstvormige vormen geperst die daarna worden gezouten in pekel. Dit verklaard de bekende lange ronde vorm van de kaas. Men laat de kaas minstens 5 maand rijpen voordat hij kan worden geconsumeerd. Metsovone, met zijn volle, rijke en gerijpte smaak, is een uitstekende tafelkaas (voor bij de mezedes), maar ook heerlijk om te grillen.
Gidino is een harde en gelige kaas die wordt gemaakt van 100% geitenmelk uit Naxos. Het is ook het vermelden waard dat dit een van de weinige Griekse geitenkazen is die niet wit maar geel en hard is. Door zijn karakteristieke smaak is hij ideaal voor een kaasplakje en voor mensen die houden van een goeie geitenkaas.
Orino Naxos wordt met 33,33% koemelk, 33,33% schapenmelk en 33,33% geitenmelk geproduceerd. Dit resulteert in een harde kaas met een pikante smaak die minstens 9 maanden wordt gerijpt.
Kaseri is een half-harde, witgele kaas uit centraal Griekenland, die wordt gemaakt van ongepasteuriseerde schapenmelk. Onze Kaseri’s worden tussen de 6 en 12 maanden gerijpt om alle bacteriën te doden. Kaseri heeft een zachte textuur en de smaak varieert van zacht tot pikant. Het is een veel gegeten tafelkaas die vaak gebruikt wordt voor sandwiches, saganaki en tosti’s.
Ladotyri Mytilinis (Λαδοτύρι Μυτιλήνης) is een traditionele Griekse kaas met beschermde oorsprongsbenaming (PDO of BOB). De kaas wordt gemaakt op het eiland Lesbos. Ladotyri wordt gemaakt van schapenmelk of van een mengsel van schapen- en geitenmelk, waar er maximaal 30% geitenmelk in mag zitten. De kaas worden minimaal 3 maanden gerijpt, waar de kaas tijdens dit rijpingsproces ingesmeerd wordt met olijfolie. Dit maakt deze kaas bijzonder.
Populaire merken
Over De Smaken van Griekenland
Klantenservice
Wij leveren in
Je hebt een product in je winkelmandje dat gekoeld getransporteerd moet worden.
Wij raden je aan om een koelbox bij je bestelling te voegen, zodat de producten in een betere conditie bij u aan komen.