Griekse kazen uit Naxos
Midden in de Egeische zee bij de eilanden groep Dodekanissos ligt het eiland Naxos. De 500 boeren die aangesloten zijn bij de coorperatie leveren hun koeien, schapen en geitenmelk dagelijks aan de kaasmakerij.
Het bijzondere microklimaat, de schone zeelucht en de gevarieerde vegetatie waar de dieren grazen zorgt dat een paar van de beste Griekse kazen hier gemaakt worden. Met trots bieden wij u deze kazen aan.
- Graviera Naxos 500 gr.
Griekse harde kaas van het eiland Naxos van 80% koemelk en 20% schapen/geitenmelk, met een vetgehalte 40%.
90 dagen gerijpt.
Deze Graviera wordt gezien als de beste van Griekenland.€ 8,50 € 7,50 - Graviera Naxos 250 gram
Griekse harde kaas van het eiland Naxos van 80% koemelk en 20% schapen/geitenmelk, met een vetgehalte 40%.90 dagen gerijpt.
Deze Graviera wordt gezien als de beste van Griekenland.€ 4,50 € 3,95 - Grafiera Naxos plakjes 200gr€ 3,75
- Kefalotiri Naxos (arseniko) 500 gram
Harde Griekse kaas gemaakt van 100% schapen melk met vetgehalte van 40%.
120 dagen gerijpt.
Een bijzonder lekkere Kefalotiri.€ 8,50 € 8,00 - Kefalotiri Naxos (arseniko) 250 gr.
Harde Griekse kaas gemaakt van 100% schapen melk met vetgehalte van 40%.
120 dagen gerijpt.
Een bijzonder lekkere Kefalotiri.€ 4,50 € 4,00 - Gidino Naxos geitenkaas 500 gr.
Harde kaas uit Naxos van 100 % geitenmelk 10 maanden gerijpt. Rijp van smaak.
€ 8,00 - Gidino Naxos Geitenkaas 250 gr.
Harde kaas uit Naxos van 100 % geitenmelk 10 maanden gerijpt. Rijp van smaak.
€ 4,50 - Orino Naxos 400gr
Harde kaas van melk die afkomstig is van de hoog gelegen gebieden van Naxos. 33% schapenmelk, 33% geitenmelk en 33% koeienmelk. Minimaal 8 maanden gerijpt. Vol van smaak.
€ 7,50