Suzukakia 4 personen

Bestel onderaan de pagina de producten die u nodig heeft voor het maken van de suzukakia. LET OP, niet elk product dat nodig is voor het maken van de suzukakia zit in ons assortiment.

Benodigdheden voor de gehakballetjes:

  • 500 gr mager rundergehakt, mager lamsgehakt kan ook
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 ei
  • 1/6 Pakje paneermeel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 scheut melk
  • Zout, peper
  • Scheutje olijfolie

Benodigdheden voor de saus:

  • 1 gesnipperde ui
  • Olijfolie
  • 1 pakje pomodoro
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • 700 ml water
  • Zout, peper, mespuntje kaneel en kruidnagel
  • Eventueel bachari
  • Klein beetje vers geraspte nootmuskaat

Meng het gehakt met alle ingrediënten heel goed door elkaar tot er een gladde massa is ontstaan. Draai daarna langwerpige balletjes, haal ze door de bloem en bak ze rondom bruin in olijfolie.

Ondertussen een braadpan verhitten met olijfolie, fruit het uitje, voeg de tomaten puree toe, bak het 1 minuutje mee, voeg de rest van de ingredienten voor de saus erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de sutzukakia ( gehakballetjes ) toe en op een laag vuur 45 minuten koken tot ze gaar zijn. Mocht de saus niet dik genoeg zijn, haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan.

Serveren met rijst en een Griekse salade.

Sorteer op
Sorteer op

Aanbieding

© 2013 - 2020 De Smaken van Griekenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel