Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Suzukakia 4 personen

Gehakballetjes

500 gr mager rundergehakt, mager lamsgehakt kan ook

1 fijn gesnipperde ui

1 ei

1/6 Pakje paneermeel

1 theelepel gemalen komijn

1 teentje knoflook

1 theelepel paprikapoeder

1 scheut melk

Zout, peper

Scheutje olijfolie

Voor de saus:

1 gesnipperde ui

Olijfolie

1 pakje pomodoro

2 eetlepels tomaten puree

700 ml water

Zout, peper, mespuntje kaneel en kruidnagel

Eventueel bachari

Klein beetje vers geraspte nootmuskaat

Meng het gehakt met alle ingrediënten heel goed door elkaar tot er een gladde massa is ontstaan. Draai daarna langwerpige balletjes, haal ze door de bloem en bak ze rondom bruin in olijfolie.

Ondertussen een braadpan verhitten met olijfolie, fruit het uitje, voeg de tomaten puree toe, bak het 1 minuutje mee, voeg de rest van de ingredienten voor de saus erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de sutzukakia ( gehakballetjes ) toe en op een laag vuur 45 minuten koken tot ze gaar zijn. Mocht de saus niet dik genoeg zijn, haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan.

Serveren met rijst en een Griekse salade.

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden