Suzukakia, gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Aan de slag!

 

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 500 gr mager rundergehakt, mager lamsgehakt kan ook
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 ei
  • 1/6 Pakje paneermeel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 scheut melk
  • Zout, peper
  • Scheutje olijfolie

 

Benodigdheden voor de saus:
  • 1 gesnipperde ui
  • Olijfolie
  • 1 pakje pomodoro passato ( Kyknos )
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • 700 ml water
  • Zout, peper, mespuntje kaneel en kruidnagel
  • Eventueel bachari
  • Klein beetje vers geraspte nootmuskaat

 

Bereiding:
  1. Meng het gehakt met alle ingrediënten heel goed door elkaar tot er een gladde massa is ontstaan. Draai daarna langwerpige balletjes, haal ze door de bloem en bak ze rondom bruin in olijfolie.
  2. Ondertussen een braadpan verhitten met olijfolie, fruit het uitje, voeg de tomaten puree toe, bak het 1 minuutje mee, voeg de rest van de ingrediënten voor de saus erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de suzukakia ( gehaktballetjes ) toe en op een laag vuur 45 minuten koken tot ze gaar zijn. Mocht de saus niet dik genoeg zijn, haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan.
  3. Serveren met rijst en een Griekse salade.

 

Scroll naar beneden voor de producten die u nodig heeft voor dit recept.

Mail mij wanneer op voorraad Wij sturen een e-mail wanneer dit product op voorraad is. Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id="5035"]

Koelbox

Je hebt een product in je winkelmandje dat gekoeld getransporteerd moet worden. 

Wij raden je aan om een koelbox bij je bestelling te voegen, zodat de producten in een betere conditie bij u aan komen.

Koelbox

€3,75 Incl. BTW.