Arni sto vourno, lam uit de oven

Aan de slag!

 

Griekse marinade voor lamsbouten of schouder. Zowel voor de oven als de barbecue.

 

Benodigdheden voor 1.5 kilo:
  • 100 ml olijfolie
  • Sap van 2 citroenen groot
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 theelepel oregano
  • mespuntje tijm
  • 1 theelepel rode paprikapoeder mild
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 500 gram aardappelen

 

Bereiding:
  1. Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het over het lamsvlees. Zo nu en dan om draaien. Minimaal twee uur laten marineren.
  2. Bak het lam in de hetelucht oven, met de marinade, op 140 graden, ongeveer twee uur. Lam zo nu en dan omdraaien. Na een uur kun je grove stukken aardappel toevoegen, die met olijfolie, zout, peper en oregano op smaak zijn gebracht. Variatie op deze marinade, voeg 100 ml. witte wijn toe.
  3. Probeer dit gerecht ook met de andere soorten vlees. Smaak altijd heerlijk. Neem voor dit gerecht wel de tijd. Alle vlees soorten, afhankelijk van de dikte moeten 2 tot 3 uur in de oven staan. Dan is het vlees goed gaar gebakken, het vet wat erin zit is opgelost en valt het heerlijk uit elkaar.

 

Scroll naar beneden voor de producten die u nodig heeft voor dit recept.

Mail mij wanneer op voorraad Wij sturen een e-mail wanneer dit product op voorraad is. Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id="5035"]

Koelbox

Je hebt een product in je winkelmandje dat gekoeld getransporteerd moet worden. 

Wij raden je aan om een koelbox bij je bestelling te voegen, zodat de producten in een betere conditie bij u aan komen.

Koelbox

€3,75 Incl. BTW.