Kotopoulo lemonato

Bestel onderaan de pagina de producten die u nodig heeft voor het maken van de kotopoulo lemonato. LET OP, niet elk product dat nodig is voor het maken van de kotopoulo lemonato zit in ons assortiment.

Deze Griekse marinade is ook voor lamsvlees, varkensvlees (schouder karbonades) of kalkoen te gebruiken. Zowel voor de oven als de barbecue.

Recept voor 1 kilo

Benodigdheden:

  • 100 ml olijfolie
  • Sap van 2 citroenen groot
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 theelepel oregano
  • mespuntje tijm
  • 1 theelepel rode paprikapoeder mild
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen

Snij eventueel de kip, in de rug, door het midden.

Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het over het kippenvlees. Zo nu en dan om draaien. Minimaal twee uur laten marineren.

Bak de kip in de hetelucht oven, met de marinade, op 140 graden, ongeveer twee uur. Kip zo nu en dan omdraaien. Na een uur kun je grove stukken aardappel toevoegen, die met olijfolie, zout, peper en oregano op smaak zijn gebracht. Variatie op deze marinade, voeg 100 ml. witte wijn toe.

Probeer dit gerecht ook met de andere soorten vlees. Smaak altijd heerlijk. Neem voor dit gerecht wel de tijd. Alle vlees soorten, afhankelijk van de dikte moeten 2 tot 3 uur in de oven staan. Dan is het vlees goed gaar gebakken, het vet wat erin zit is opgelost en valt het heerlijk uit elkaar.

Sorteer op
  • Familie Kotsiris 1 liter beugelfles
    Familie Kotsiris 1 liter beugelfles

    Olijfolie Familie Kotsiris, afkomstig van onze eigen plantages. Een jaar productie van niet meer dan 15.000 liter. Extra virgin, koud geperst, onbespoten, onbemest en ongefilterd in zijn meest pure vorm. Zuurgraad max. 0.03% .…

    € 13,75
  • Citroensap 390ml
    Citroensap 390ml

    Het gemak van altijd lekkere citroensap bij de hand te hebben.

    Uiteraard van Griekse citroenen.

    € 0,75
  • Wilde oregano uit Taygetos 90 gram
    Wilde oregano uit Taygetos 90 gram

    Wilde oregano, geplukt uit de berg Taygetos, zuid-Peloponessos. Het kruid voor de Griekse salade, dakos of Griekse marinades.

    € 3,50
  • Tijm 50 gr.
    Tijm 50 gr.

    Tijm, gedroogd.

    € 1,95
  • Paprikapoeder 50 gr.
    Paprikapoeder 50 gr.

    Paprikapoeder, mild van smaak.

    € 1,95
  • Kalas zeezout 400 gr.
    Kalas zeezout 400 gr.

    Grieks zeezout. Voor meer smaak in uw gerechten.

    € 1,40
  • Zwarte peperkorrel 50 gr.
    Zwarte peperkorrel 50 gr.

    Zwarte peperkorrel heel.

    € 2,15
Sorteer op

Aanbieding

© 2013 - 2020 De Smaken van Griekenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel