Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Kotopoulo lemonato

Griekse marinade voor kip, lamsvlees, varkensvlees (schouder karbonades) of kalkoen.

Zowel voor de oven als de barbecue.

Recept voor 1 kilo

100 ml olijfolie

Sap van 2 citroenen groot

1 teentje knoflook (uitgeperst)

1 theelepel oregano

mespuntje tijm

1 theelepel rode paprikapoeder mild

zeezout

zwarte peper uit de molen

Snij eventueel de kip, in de rug, door het midden.

Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het over het kippenvlees. Zo nu en dan om draaien. Minimaal twee uur laten marineren.

Bak de kip in de hetelucht oven, met de marinade, op 140 graden, ongeveer twee uur. Kip zo nu en dan omdraaien. Na een uur kun je grove stukken aardappel toevoegen, die met olijfolie, zout, peper en oregano op smaak zijn gebracht. Variatie op deze marinade, voeg 100 ml. witte wijn toe.

Probeer dit gerecht ook met de andere soorten vlees. Smaak altijd heerlijk. Neem voor dit gerecht wel de tijd. Alle vlees soorten, afhankelijk van de dikte moeten 2 tot 3 uur in de oven staan. Dan is het vlees goed gaar gebakken, het vet wat erin zit is opgelost en valt het heerlijk uit elkaar.

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden