Kotopoulo lemonato
Bestel onderaan de pagina de producten die u nodig heeft voor het maken van de kotopoulo lemonato. LET OP, niet elk product dat nodig is voor het maken van de kotopoulo lemonato zit in ons assortiment.
Deze Griekse marinade is ook voor lamsvlees, varkensvlees (schouder karbonades) of kalkoen te gebruiken. Zowel voor de oven als de barbecue.
Recept voor 1 kilo
Benodigdheden:
- 100 ml olijfolie
- Sap van 2 citroenen groot
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel oregano
- mespuntje tijm
- 1 theelepel rode paprikapoeder mild
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
Snij eventueel de kip, in de rug, door het midden.
Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het over het kippenvlees. Zo nu en dan om draaien. Minimaal twee uur laten marineren.
Bak de kip in de hetelucht oven, met de marinade, op 140 graden, ongeveer twee uur. Kip zo nu en dan omdraaien. Na een uur kun je grove stukken aardappel toevoegen, die met olijfolie, zout, peper en oregano op smaak zijn gebracht. Variatie op deze marinade, voeg 100 ml. witte wijn toe.
Probeer dit gerecht ook met de andere soorten vlees. Smaak altijd heerlijk. Neem voor dit gerecht wel de tijd. Alle vlees soorten, afhankelijk van de dikte moeten 2 tot 3 uur in de oven staan. Dan is het vlees goed gaar gebakken, het vet wat erin zit is opgelost en valt het heerlijk uit elkaar.
- Familie Kotsiris 1 liter beugelfles
Olijfolie Familie Kotsiris, afkomstig van onze eigen plantages. Een jaar productie van niet meer dan 15.000 liter. Extra virgin, koud geperst, onbespoten, onbemest en ongefilterd in zijn meest pure vorm. Zuurgraad max. 0.03% .…
€ 13,75 - Citroensap petfles Vrionis 400 ml.
Het gemak van altijd lekkere citroensap bij de hand te hebben.
Uiteraard van Griekse citroenen.€ 1,00 - Wilde oregano uit Taygetos 90 gram
Wilde oregano, geplukt uit de berg Taygetos, zuid-Peloponessos. Het kruid voor de Griekse salade, dakos of Griekse marinades.
€ 3,50