Kotopoulo lemonato

Bestel onderaan de pagina de producten die u nodig heeft voor het maken van de kotopoulo lemonato. LET OP, niet elk product dat nodig is voor het maken van de kotopoulo lemonato zit in ons assortiment.

Deze Griekse marinade is ook voor lamsvlees, varkensvlees (schouder karbonades) of kalkoen te gebruiken. Zowel voor de oven als de barbecue.

Recept voor 1 kilo

Benodigdheden:

  • 100 ml olijfolie
  • Sap van 2 citroenen groot
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 theelepel oregano
  • mespuntje tijm
  • 1 theelepel rode paprikapoeder mild
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen

Snij eventueel de kip, in de rug, door het midden.

Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het over het kippenvlees. Zo nu en dan om draaien. Minimaal twee uur laten marineren.

Bak de kip in de hetelucht oven, met de marinade, op 140 graden, ongeveer twee uur. Kip zo nu en dan omdraaien. Na een uur kun je grove stukken aardappel toevoegen, die met olijfolie, zout, peper en oregano op smaak zijn gebracht. Variatie op deze marinade, voeg 100 ml. witte wijn toe.

Probeer dit gerecht ook met de andere soorten vlees. Smaak altijd heerlijk. Neem voor dit gerecht wel de tijd. Alle vlees soorten, afhankelijk van de dikte moeten 2 tot 3 uur in de oven staan. Dan is het vlees goed gaar gebakken, het vet wat erin zit is opgelost en valt het heerlijk uit elkaar.

Sorteer op
Sorteer op
© 2013 - 2021 De Smaken van Griekenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel