Saganaki

Saganaki is de welbekende bakkaas die herinneringen naar je vakantie in Griekenland oproept. In ons assortiment vindt je verschillende soorten Saganaki’s. Aangezien Saganaki meestal van Kefalotyri en Kaseri gemaakt wordt, is onze Saganaki van Graviera een bijzonder alternatief.

Filter op Smaakprofiel
Filter op Smaakprofiel
Toon meer..
Filter op Regio
Filter op Regio
Toon meer..
Filter op Lekker bij
Filter op Lekker bij
Toon meer..
Filter op merk
Filter op merk
Toon meer..
Filter op prijs
Filter op prijs - schuifregelaar
313
Alles over Saganaki

Als je op vakantie bent in Griekenland ben je dit gerecht vast tegengekomen in een van de Griekse taverna’s: Saganaki. De gebakken kaas is smeuïg van binnen maar lekker krokant van buiten. De Saganaki wordt gemaakt van Kefalotiri, Graviera of Kaseri. De kaas wordt vervolgens gedompeld in een eimengsel en daarna in bloem om vervolgens in een pan met hete olijfolie gebakken te worden. De Saganaki is op zichzelf al heel lekker maar er zijn verschillende manieren om deze kaas te combineren. Bekijk bijvoorbeeld ons recept met honing en sesamzaadjes of probeer een combinatie met garnalen en tomatensaus.

De Manouri kaas

Manouri is een Griekse halfzachte kaas van geiten- of schapenmelk. Het is een bijproduct van de productie van feta. Manouri is romiger dan feta maar het heeft een zoutgehalte van 0.8% wat weer een stuk lager is dan feta. Manouri heeft een vetgehalte van ongeveer 35-38% waardoor het een licht zure maar milde smaak krijgt. Als je de Manouri in de pan bakt krijgt het een prachtige goudbruine kleur, maar je kunt deze ook grillen om het aan salades toe te voegen. Manouri maak een uitstekende combinatie met honing.

De opkomende kaas Talagani

Talagani is traditionele handgemaakte kaas van schapenmelk met een sterke en volle smaak. Het is een soort Griekse Halloumi omdat Talagani net als Halloumi niet smelt bij het bakken of grillen. Hierdoor kan je de Talagani perfect grillen voor een mooie goudbruine kleur die er prachtig uitziet bij je maaltijd. Deze kaas begint populair te worden in Griekenland en daarbuiten: Talagani heeft al 3 prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en vele beroemde chef-koks zijn lovend. Je kunt de talagani dus perfect grillen en gebruiken bij salades, als snack of als bijzonder ingrediënt in verschillende recepten. Het kan ook los gegeten worden met een glaasje ouzo! Wij raden de Talagani zeker aan.

Halloumi

Halloumi is de bekende Cyrpiotische grillkaas. Deze wordt gemaakt van geiten-, schapen- en koeienmelk en is te herkennen aan zijn zoute en milde smaak. De kaas heeft een elastische eiwitstructuur die doet denken aan mozzarella. De Halloumi smelt niet en is daarom perfect om te grillen. Op deze manier krijg je een mooi goudbruin korstje. Je kan de Halloumi goed combineren met bulgur, pitabroodjes, onze Kalamata worsten, salades en meer!

Mail mij wanneer op voorraad Wij sturen een e-mail wanneer dit product op voorraad is. Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

[mc4wp_form id="5035"]

Koelbox

Je hebt een product in je winkelmandje dat gekoeld getransporteerd moet worden. 

Wij raden je aan om een koelbox bij je bestelling te voegen, zodat de producten in een betere conditie bij u aan komen.

Koelbox

€3,75 Incl. BTW.