Kalamata PDO

In het gebied dat wereldwijd bekent is om zijn olijven en met lange traditie wordt deze bijzonder PDO Kalamata olijfolie gemaakt. Deze olijfolie is uiteraard van de categorie Extra Vergine olijfolie, afkomstig van de eerste koude persing en heeft geen enkele fabrieksmatige bewerking ondergaan. Koroneiki is het ras waarvan deze olijfolie gemaakt is. Een kleine olijf met weinig vruchtvlees en een grote pit die de lichte notensmaak aan deze olijfolie geeft. De olijven worden verbouwd in de heuvels van het gecontroleerde gebied rond de havenstad Kalamata, in het zuidwesten van Peloponessos. Ze worden handmatig geplukt in de periode december – januari. De boerencoöperatie certificeert, verzamelt en verhandelt deze olijfolie met als doel een eerlijke prijs voor de producenten te kunnen realiseren, met als resultaat een betere prijs voor de consument.

Smaakeigenschappen: diep groene kleur, fris aroma en volle smaak met een lichte pikante ondertong met een lichte amandelsmaak. Rijk in onverzadigde vetten en antioxidanten; onmisbaar in een gezonde voeding. Cholesterol verlagend.

Zuurgraad: De PDO variant heeft een zuurgraad van maximaal 0,6%.

Geschiktheid: de PDO olijfolie komt meest tot zijn recht in dressings, salades of puur. Uiteraard kunt u er mee bakken, lichte visgerechten zoals gamba’s, zalm en groenten.


 

Sorteer op
Sorteer op
© 2013 - 2021 De Smaken van Griekenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.