Klimis Olijfboompitten briqetten 3 kilo.

Artikel 1 van 1
€ 8,00 (inclusief btw)

Op onze zoektocht naar nieuwe innovatieve en duurzame producten kwam ik in Kalamata deze briqetten tegen. Dit product is redelijk nieuw op de markt en nu al veel prijzen gewonnen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Tijdens de productie van olijfolie blijven bij de eerste persing de pitten en de vliesjes van de olijven over. Die worden naar een fabriek gebracht waar een tweede persing olijfolie wordt gemaakt. De z.g.n. Pomage, bakolie. Ook hier blijven de pitten en vliesjes over. In kalamata wordt dit restproduct gebruikt om kalkovens te verwarmen. Na de verbranding blijft ook weer een restant over. Dit werd weggegooid. 

Het weggooien van dit restant was voor de eigenaar van de kalkoven een doorn in het oog. Jarenlang heeft hij rondgelopen met het idee hier iets mee te doen. Na veel testen heeft hij ontdekt dat als je dit restant mengt met zetmeel kun je geweldige briqetten maken. Deze briqetten hebben een ongelooflijke hitte en lange brandtijd, zonder dat er rook of geuren vrijkomen. Er heeft geen enkele kunstmatige of chemische toepassing plaatsgevonden. 

Je hebt een super briqet voor de bbq, waar in ieder geval geen bomen voor hoeven te worden gekapt. 

Aanmaken met wat takjes of houtskool en grillen maar.

© 2013 - 2021 De Smaken van Griekenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.