Grieks kerstmenu €120,00

Vorige Artikel 8 van 10 Volgende
€ 120,00 (inclusief 9% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Grieks kerstmenu voor 4 personen 

 

Mezedes  (Voorgerechten)

Tzatziki

Dolma´s

Gigantes

Rolletje van geroosterde paprika’s en courgette met roomkaas

Sardientjes

Serveren met de Griekse champagnoise, CAIR Rhodos

Hoofdgerecht

Varkenshaas of lamsvlees of kalkoen

Fetasaus

Pasta

Griekse salade

Broccoli, venkel of sperziebonen

Serveren met de rode wijn Kratistos

Grieks mineraalwater

 

Dessert

Griekse chocolaatjes geserveerd met de rode dessertwijn, Melikos

Griekse bergthee met amandelkoekjes

Kadaifi (Griekse gebakje)

Receptuur

VOORGERECHTEN (MEZEDES)

Tzatziki

500 gr. Griekse yoghurt of volle franse kwark

1 Komkommer, geraspt

2 Teentjes knoflook

2 Eetlepels olijfolie

Paar druppels wijnazijn

Zout

Eventueel fijn gehakte peterselie           

Rasp de komkommer en laat het een half uur uitlekken.

Meng de rest van de ingrediënten bij de Griekse yoghurt. Voeg de uitgelekte komkommer toe en meng alles goed door. Afgedekt in de koelkast laten doortrekken.

Geroosterde paprika’s

Snij de paprika’s in reepjes en de courgette in dunne plakjes (eventueel met kaasschaaf)

Leg op de courgette plakjes de reepjes rode paprika en een beetje roomkaas. Vervolgens oprollen en met een klein satéstokjes vastzetten.

Besprenkelen met zout, peper en olijfolie.

Dolma´s

Gigantes

Sardientjes

HOOFDGERECHT

Griekse marinade voor kip, lam- of varkensvlees zowel voor de oven als de BBQ.

Recept voor 1 kilo vlees

100 ml Olijfolie

Sap van 2 citroenen groot

1 Teentje knoflook (uitgeperst)

1 Theelepel oregano

Mespuntje tijm

1 Theelepel rode paprikapoeder mild

Zeezout

Zwarte peper uit de molen

Meng de ingrediënten goed door en marineer het vlees hierin.

Voor een variatie op deze marinade, voeg 100 ml witte wijn toe.

Fetasaus

200 gr. Feta

200 ml. Slagroom

200 ml. Melk

50 gr. Roomboter

Allesbinder

Kruimel de feta, smelt de boter en voeg de feta toe. Roer met een garde tot er een gladde saus is ontstaan. Voeg de slagroom en de melk toe. Al roerend aan de kook brengen. Met een beetje allesbinder binden.

Griekse salade

6 Stuks trostomaten

1 Komkommer

1 Groene paprika

1 Rode ui

50 gr. Olijven

200 gr. Feta dodoni

Olijfolie

Zout, peper, oregano.

Drupje balsamico-azijn.

Snij de ingrediënten in partjes, feta in blokjes en meng het goed door elkaar.

Planning werkzaamheden

Rasp de komkommer voor Tzatziki;

Snij de geroosterde paprika’s en de courgette in plakjes en rol het op met de roomkaas er tussen ;

Haal de sardientjes, dolma’s en witte bonnen uit de verpakking;

Maak de marinade en marineer het vlees;

Snij de ingrediënten voor de Griekse salade;

Maak de groenten panklaar;

Tzatziki afmaken;

Voorgerechten op grote schaalzetten;

Water voor de pasta en groenten opzetten;

Fetasaus maken;

Griekse salade afmaken;

Groenten afkoken;

Vlees braden;

In uw kerstpakket treft u de volgende producten aan: 

Blikje Dolma`s

Blikje Gigantes

Potje geroosterde paprika`s

Kalamata olijven

Pakje room

Pakje volle melk

Griekse chocolaatjes

2 zakjes met amandelkoekjes

Zakje bergthee

Kadaifi (Griekse gebakje)

Fles Kalamata olijfolie 0,5 l.

Fles balasmico azijn 250ml.

Zak Griekse homemade pasta 500 gr.

Zeezout

Oregano voor de Griekse salade

Griekse zoutjes

Balsamon mosterd

Fles  Champagne rosé

Fles rode wijn

Fles dessertwijn

Fles Grieks mineraalwater

Flesje ouzo

Een korte omschrijving  van ingrediënten/producten

 

 

Dolma’s

Gevulde wijnbladeren met rijst

Gigantes

Grote witte bonen in tomatensaus

Tzatziki

Yoghurt komkommer dip

CAIR rosé reserve

Griekse champagnoise, gemaakt op Rhodos van de druivenrassen Athiri en Mandilaria, 10 jaar gerijpt in de kelders van CAIR, gelimiteerde jaarproductie 30.000 flessen

Kratistos

Rode wijn Agiorgitiko 2003, gemaakt door  één van de beste Griekse wijnmakers Apostolos Lykos in Nemea, 2 jaar op hout en 2 jaar op de fles gerijpt

Ioli

Grieks bronwater uit de hoogste bergen van Griekenland

Melikos

Dessertwijn uit Evia gemaakt van zongedroogde Muscat druif, 2 jaar gerijpt op eikenhouten vatten. Licht gekoeld serveren

Amandelkoekjes

Koekjes o.a. gemaakt van tarwebloem, olijfolie, amandelen, kruidnagel en ouzo, gebakken in een houtoven

 

 

 

                                

 

 

Benodigde boodschappenlijst  

1 Courgette

100 gr. Roomkaas

800 gr. Varkenshaas, lamsvlees of kalkoen.

200 gr. Feta

500 gr. Tomaten

2 Komkommers

1 Paprika groen

500 gr. Griekse yoghurt (fage) of volle Franse kwark

1 Knoflook

1 Rode ui

500 gr. Broccoli, venkel of sperziebonen

Veel plezier met koken!

Kali orexi (smakelijk eten)

 


 

Aanbieding

© 2013 - 2020 De Smaken van Griekenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel